Klikkaa tästä valokuviin

Pekka jakoi 300 narsissia lauantaina Kuopion torilla. Kukat menivät halukkaille nopeasti.
Pekan vaalitiimiläiset ahkeroivat lauantaina joukolla Kuopion torilla. Kuvassa Vaalijäniksen kanssa Ritva Myllynen, Ritva Niiranen, Heli Kemppainen, Eija Niiranen, Rauno Miettinen, Elena Virtanen ja Tiina Viljakainen.
Maigi Kuutsa toi Kympin miehelle Kymppisynttärikakun palasen.
Lääkäriksi opiskelevat Teemu Rantanen on jututtanut Pekkaa aiemminkin.
Pekka tapasi torilla monta tuttua keskustelukumpania aiemmista vaaleista.
Kiuruveden kaupunginjohtaja Juha-Pekka Rusanen kävi torilla tsemppaamassa Pekkaa.
Tarja Laitinen tuli varta vasten tapaamaan Pekkaa Nilsiässä, kun hän oli kuullut radiosta, että ehdokas on paikkakunnalla.
Pekka tarjosi aamukahvit perjantaina Siilinjärven torilla.
Vaalikampanjan loppusuoralla on syytä kiittää kanssakilpailijoita, joiden kanssa Pekan polku on viime viikkojen aikana risteytynyt. Yksi heistä on ministeri Krista Mikkonen, joka jakoi perjantaina omia esitteitään yhtä aikaa Pekan kanssa.
Myös legendaarinen Nilsiän Öljysheikki tukee Pekan kampanjaa.
Pekka tapasi kylänmiehiä torstaina Man-Oilin kahviossa Nilsiän Pajulahdessa. Keskustelu oli hyvää ja suoraa, eikä mielipide-eroja tainnut olla.
Pekka kiersi torstaina Joroisissa, Varkaudessa ja Leppävirralla kokoomuksen varapuheenjohtajan Antti Häkkäsen kanssa.
Vaalikampanjointi tarjoaa tilaisuuden keskusteluun niin uusien kuin vanhojen tuttavienkin kanssa.
Kampanjapäällikkönä toimiva Viljakaisen Tiina oli Pekan mukana Joroisissa.
Kuopion irakilaisyhteisön edustajat kutsuivat eduskuntavaaliehdokkaita keskiviikkona mielenkintoiseen tapaamiseen. Esille tulivat muun muassa maahanmuuttajien integroitumisen esteet ja irakilaisten osin ongelmalliseksi kokema koulun terveystiedon opetus.
Pekka tapasi Kuopion Puijonlaakson ostoskeskuksessa Eino Julkusen, 94-vuotiaan yrittäjäkonkarin, jonka kanssa keskustelu oli antoisaa.
Vaalikampanjan aikana on tullut selväksi, että itäsuomalaiset metsänomistajat ovat huolissaan metsänhoitoon kohdistuvasta kritiikistä ja ennallistamiseen liittyvistä asioista. Pekan mielestä metsänhoito on omistajan asia, eikä sitä pidä tulla meille opettamaan Keski-Euroopasta. Kuvassa Ilkka Sormunen, jonka kanssa Pekka keskusteli asiasta tiistaina Suonenjoella.
Onko vaalien jälkeen porvarihallitus mahdollinen ja jopa toivottava juttu? Pekka tapasi Kuopion torilla keskustan puoluesihteerin Riikka Pirkkalaisen, ja myös tämä asia nousi esille.
Pekka käytti kansalaisoikeuttaan maanantaina, ennakkoäänestyksen toiseksi viimeisenä päivänä. Tämä lippu ei siis jäänyt tyhjäksi.
Saisiko olla esite? Aurinko paistoi, kun Pekka kiersi sunnuntaina Joensuun lähiöitä. Keskustelujen perusteella vaalit kiinnostavat ihmisiä, ja muutos suorastaan väreilee ilmassa.
Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen on tullut Pekalle tutuksi jo aiemmista vaaleista.
Seppo Hattusella ja Pekalla riitti keskusteltavaa lauantaina Joensuun torilla.
Pekka ja Kari Kulmala esittäytyivät lauantaina yhdessä Joensuun torilla.
Lauantain viimeinen kiertuetilaisuus oli Heinävedellä.
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli vierailulla perjantaina Siilinjärvellä ja Kuopiossa.
Pekka kertoi omista vaaliteemoistaan Siilinjärvellä.
Pekan vanha tuttu Jyrki Katainen osallistui Petteri Orpon vierailuun perjantaina.
Menossa mukana oli myös Pahvi-Pekka.
Ennakkoäänestys on menossa, ja Kuopion torilla käytiin perjantaina vilkkaita keskusteluja.
Niiranen & Niiranen. Pekka tapasi Kuopion torilla Martti Niirasen, jonka kanssa hän on keskustellut aiemminkin.
Pekka esitteli vaaliteemojaan Kuopion torille kerääntyneelle satojen ihmisten joukolle.
Pekka osallistui yhdessä Markus Sjöbergin (vihr.) ja Tanja Airaksisen (sd.) kanssa torstai-iltana SWOT-iltamiin Rautalammin työväentalolla.
Rautalampilehden järjestämien iltamien ideana oli etsiä ryhmissä ratkaisuja ja vaihtoehtoja Rautalammin kunnan sisäisen tilanteen parantamiseksi. Ratkaisuja löytyi illan aikana ilahduttavan paljon.
Pekka osallistui keskiviikkoiltana Suomen tietokirjailijoiden alueosaston järjestämään vaalipaneeliin. Kuvassa vasemmalta Laura Meriluoto, Tanja Airaksinen, Marja Berg, Risto Pirinen, Vesa Linnanmäki ja paneelin juontaja Marketta Rantama.
Keskiviikon kierros Kuopion lähiöissä vei Pekan Särkiniemeen, jossa hän vietti lapsuutensa ja nuoruutensa.
Pekka luennoi tiistai-iltana Kiuruveden kansalaisopistossa jatkosodan työleireistä. Luennon jälkeen aiheesta sukeutui vilkas keskustelu.
Pekkaa kävi tiistai-iltana kuuntelemassa myös Kiuruveden kirkkoherra Kimmo Kivelä.
Pekka vieraili tiistaina Pohjolan jyväjemmarilla Kiuruveden Rapakkojoella. Kyseessä on siemenpakkaamo, joka lajittelee ja pakkaa siemeniä viljelijöille.
Pohjolan jyväjemmarilla on nelisenkymmentä sopimusviljelijää. Pekka kävi tilalla ensimmäisen kerran jo vuonna 2001.
Pekalla on pitkä, yli 20 vuoden kokemus toimittajan työstä Venäjän Karjalassa. Maanantai-iltana hän kertoi siitä Kuopion karjalaisten tilaisuudessa.
Pekka kiersi maanantaina Kuopion maaseutualueilla Karttulassa ja Maaningalla.
Pekka edusti kokoomusta Kallaveden kirkolla sunnuntaina järjestetyssä vaalipaneelissa. Se oli luonnollista, sillä Pekka on Kallaveden seurakunnan luottamushenkilö, kirkkovaltuutettu, hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja ja kirkolliskokousedustaja.
Vaalityötä tehdään sateen sattuessa sateessa, kuten lauantaina Kuopion torilla.
Pekan vaalitiimiin kuuluva Elena Virtanen oli mukana lauantaina Kuopion torilla.
Kuopion Suuri vaalikeskustelu järjestettiin perjantaina Kuopion kaupungintalolla. Paneelin juontajina toimivat Savon Sanomien vastavalittu päätoimittaja Matti Pietiläinen ja Viikkosavon päätoimittaja Päivi Taskinen-Kekki. Panelisteina Pekan kanssa olivat Minna Reijonen (ps), Tuula Väätäinen (sd.), Vesa Linnanmäki (kesk.) ja Kaisa Kantele (vihr.), jotka ovat kaikki tuttuja Kuopion kaupunginhallituksen pöydän ympäriltä.
Ulkomaisten osaajien ja opiskelijoiden tulo Suomeen voi tyssätä mitä ihmeellisempään syyhyn. Pekan mukaan yksi syy on se, että Suomen lähetystöt eivät pysty järjestämään ulkomaisten opiskelijoiden tunnistautumista, mikä on kuitenkin edellytyksenä sille, että opiskelija pääsee tulemaan Suomeen.
Iloinen kohtaaminen vaalikiertueella. Pekka tapasi Antti Mikkolan perjantaina Leppävirralla
Kaksi "Kympin miestä” tai ainakin kaksi Pekka Niirasta! Pekka tapasi torstaina oman täysnimikaimansa, joka tuli tapaamaan häntä Iisalmen torille.
Pekka tapasi Ylä-Savon kiertueella muun muassa kiuruvetiset Maija-Liisa ja Petri Kuljukan.
Pekka kävi keskiviikkona kampanjoimassa Tervossa, Pielavedellä, Keiteleellä ja Vesannolla. Pielavedellä oli pysähdyttävä Urho Kekkosen syntymäkodin luona, onhan Pekka Pohjois-Savon UKK-Seuran puheenjohtaja.
Hannu Ylönen lahjoitti Tervossa kampanjoineelle Pekalle kokoomuksen Juhlaoppaan vuodelta 1948. Ajatuksena oli se, että oppaalle voisi ehkä löytyä käyttöä jo muutaman viikon päästä.
Pekka kiersi tiistaina Tuusniemellä, Kaavilla, Rautavaaralla, Varpaisjärvellä ja Lapinlahdella. Berliinissäkin olisi ollut mahdollista käydä.
Pekka tapasi maanantaina kokouspäivän lomassa ihmisiä kokoomuksen vaalikahvilassa Kuopiossa.
Pekan radiomainos kuului ensimmäisen kerran Radio Sandelsin kanavalla lauantaina 11.3. Kuvassa Pekan kanssa päätoimittaja Reijo Glad.
Pekka ja vihreiden ehdokas Kaisa Kantele tuntevat toisensa alun perin Kuopion kaupunginvaltuustosta. Molemmat istuvat myös kaupunginhallituksessa.
Pekka tapasi Liperin Ylämyllyllä Kaija Kronbergin, joka kertoi saaneensa vaalikoneessa Pekan ykköseksi. Tapaaminen oli molemmille sielunkumppaneille mieluinen.
Kokoomuksen vaalieläimet Vaalijänis ja Vaaliseepra tarjosivat lapsille karkkia kokoomuksen vaalikiertueella Pohjois-Karjalassa.
Kolmentoista tunnin vaalityöpäivä voisi tuntua pitkältä, jos siihen ei kuuluisi runsaasti mukavia kohtaamisia ihmisten kanssa.
Pekka kertoi tekemästään jatkosodan työleiritutkimuksesta Lieksassa, jossa oli vuonna 1944 peräti kaksi naisten työleiriä. Sanan kuuloon tuli iso joukko asiasta kiinnostuneita ihmisiä.
Suuri joukko kokoomuksen ehdokkaita kiersi keskiviikkona ympäri Pohjois-Karjalaa: Kolinportti, Juuka, Nurmes ja Lieksa.
Pekka tapasi Varkauden maalismarkkinoilla pitkästä aikaa Pauli Ketolan, jonka kanssa Pekasta on aina ollut mukava vaihtaa ajatuksia.
Pekat tapasivat maanantaina Juankosken suuren pojan.
Pekan vaalitiimiläiset Heli ja Ilkka Kemppainen tuntevat suuren määrän ihmisiä Tuusniemellä, mikä näkyi selvästi myös kahvipöydän äärellä.
Ritva Myllynen ja Petri Airaksinen olivat Pekan mukana maanantaina Riistavedeltä alkaneella Koillis-Savon kiertueella.
Pekan suurikokoiset mainokset ilmestyivät sunnuntaina Kuopion keskustaan.
Siilinjärven torilla puhuttivat lauantaina niin Yaran kaivoksen laajentaminen, tuleva hallituspohja kuin "riähkälinnutkin".
Pekka taisi olla jälleen nopein ja sai omat vaalimainoksensa pylväisiin ensimmäisenä Kuopiossa.
Pekka edusti kokoomusta Kuopion vanhusneuvoston ja eläkeläisjärjestöjen järjestämässä vaalipaneelissa perjantaina 3.3.
Pekka luennoi torstai-iltana jatkosodan aikaisista työleireistä Kaskikuusen kansalaisopistossa Lapinlahdella, jossa toimi sodan aikana jopa kaksi työleiriä: naisten kurileiri ja metsätyöleiri.
Pekka osallistui keskiviikkona 1.3. Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Sivistystyönantajien järjestämään taustatilaisuuteen Joensuussa. Kuvassa Pekan kanssa Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä ja yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen.
Pekka tarjosi yhdessä Kati Hynnisen kanssa keskiviikkoaamuna kahvia Varkauden kaupunginkirjastolla.
Pekka tapasi kahvilla myös Arto Koposen, joka oli ollut Pekan haastateltavana tv-uutisjutun kuvauksissa viime syksynä.
Pekka osallistui tiistaina 28.2. Pohjois-Savon OAJ:n järjestämään kansanedustajaehdokkaitten iltakouluun. Ehdokkaat saivat tilaisuudessa kertoa oman mielipiteensä esimerkiksi opettajamitoituksesta.
Pekan yläkoulun aikainen biologian opettaja Tuula Hytönen tuli tapaamaan entistä oppilastaan sunnuntaina Rakenna ja asu -messuilla. Edellisestä tapaamisesta olikin ehtinyt vierähtää jo 43 vuotta.
Lapsikin sen tietää, mistä joukosta mahdolliset ehdokkaat löytyvät...
Pekka tapaa Kuopion kaupunginjohtajan Jarmo Pirhosen kaupunginhallituksen kokouksessa viikoittain. Nyt miehet kohtasivat lauantaina Ice Marathonilla.
Pekka ja ympäristöministeri Krista Mikkonen tapasivat ensimmäisen kerran kahdeksan vuotta sitten.
Uusi Pahvi-Pekka sai ensiesiintymisensä Kuopion Ice Marathonilla.
Parisataa kuopiolaista kuorolaista esitti ukrainalaisen kansanlaulun ja Finlandia-hymnin perjantaina 24.2. Kuopion tuomiokirkon rappusilla.
Pekan mukaan tilaisuus oli erittäin koskettava. Ukrainalaisen laulun esittämisen aikaan itkivät ukrainalaiset ja Finlandia-hymnin aikaan suomalaiset.
Kynttilä ja Ukrainan lippu.
Kolme sinnikästä ehdokasta Kuopion kuutamoluistelutapahtumassa perjantaina: Jaana Turunen, Pekka ja Kati Hynninen.
Vaalijänis ilmestyi Kuopion kokoomuksen laskiaisriehaan 19.2. vauhdittamaan eduskuntavaalikampanjaa.
Laskiaisrieha houkutti päivän aikana teltalle runsaasti ihmisiä.
Anne Knaapi on Pekan tavoin kokoomuksen ehdokkaana.
Vaalijänis etsii omia jälkiään eläinten jälkien tunnistamispisteellä.
Kaartisen Tuula ja Pekka ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä Kuopion kaupunginvaltuustossa. Molemmat ovat myös kaupunginhallituksen jäseniä.
Liperin Talvirieha Pärnävaaralla 18.2. sai lapsiperheet liikkeelle. Menossa mukana olivat tietysti myös Pekka ja Pahvi-Pekka.
Lapsille ja aikuisille oli tarjolla tuoreita karjalanpiirakoita ja eläinten lumijälkien tunnistustehtävä.
Liperiläinen Mikko Kaskiniemi ja kolme Pekkaa: Tuhkanen, Pahvi-Pekka ja Niiras-Pekka.
Metsissä riittää yhä hakattavaa, todettiin myös Liperissä. Kuvassa Pekan juttukumppaneina Martti Leppänen ja Martti Jormanainen.
Pahvi-Pekka pääsi katsomaan Pärnävaaran menoa. Ja hyvältähän se näytti!
Pekka tapasi lauantai-iltapäivällä 11.2. ihmisiä Petosen ostoskeskuksella. Vaaliesite herätti kiinnostusta.
Makkara maistui ja juttu luisti mukavassa hengessä.
Ihmiset luottavat kokoomukseen ja kokoomuslaisiin. Tästä on hyvänä todisteena se, että kahden kuukauden ikäisen vauvan äiti jätti lapsensa kokoomuslaisten huostaan siksi aikaa, kun hän itse vei ostoksia autoonsa.
Pekan lauantaiaamu sujui kauniissa säässä Heinäveden torilla, jonne paikallinen kokoomusyhdistys oli järjestänyt teltan ja kahvituksen.
Pekka luovutti jatkosodan työleirejä käsittelevän väitöskirjansa Matti Piiroselle Heinävedellä. Piironen oli oppaana, kun Pekka tutustui tutkimustyönsä aikana Heinävedellä toimineen naisten työleirin sijaintipaikkaan.
Riku Niiranen pääsi Heinäveden kokoomuksen aktiivien ja teltalla muuten vaan piipahtaneiden seuraan.
Pahvi-Pekka oli mukana perjantaina Pekan Kuopion kahvituspäivässä Neulamäessä, Puijonlaaksossa ja Petosella.
Kaksi Ritvaa eli Ritva Myllynen ja Ritva Niiranen kahvittivat Pekan kanssa ihmisiä Puijonlaakson ostarilla.
Pekan päiväkahvit houkuttivat lauantaina runsaasti ihmisiä Kuopion Valkeisenlammella.
K-Market Neulamuikun edustalla vietettiin perjantaina monta hyvää juttuhetkeä ja annettiin vinkkejä siitä, miten Suomesta voidaan tehdä vieläkin parempi maa.
Valkeisenlammen rannalla saattoi nauttia kauniista säästä ja kupillisesta kahvia yhdessä laskiaispullan tai runebergintortun kera - hyvästä seurasta puhumattakaan.
Jukka Niskanen tuli juttelemaan Pekan kanssa Kuopion Tammimarkkinoilla. Juttua riitti ja välillä otettiin kuppi kumaa mehua.
Pekan vaalitiimiläisistä ehti lauantaina kuvaan kolme supertehokasta esitteiden jakajaa: Ritva Niiranen (vas.), Ritva Lampainen ja Erkki Lampainen.
Perussuomalaisten kansanedustaja tuli tapaamaan Pekkaa Tammimarkkinoilla. Minna ja Pekka ovat vanhoja tuttuja ja istuvat saman pöydän ääressä Kuopion kaupunginhallituksessa.
Ehdokas pääsee Kuopion Tammimarkkinoilla takuuvarmasti juttelemaan, kyselemään ja vastaamaan.
Tässä keskustelussa aiheena olivat terveydenhoito ja sen jonot.
Pekka tapasi Joensuussa sananmukaisesti nuoren yrittäjän: Panu Hällström, 14, aloitti yrittäjänä jo 12-vuotiaana. Hänen repertuaariinsa kuuluvat näin talviaikaan mm. lumityöt. Nuorella miehellä on asenne kohdallaan!
Mitä sinä teet, jos pääset kansanedustajaksi? Muun muassa tätä kysyttiin ehdokkaalta Kuopion Tammimarkkinoilla.
Pekka on toiminut jo pitkään Kuopion seurakuntien yhteisessä kirkkoneuvostossa, ja tammikuun 17. päivä kirkkovaltuusto valitsi Pekan jatkamaan tässä tehtävässä.
Pekan vaalitiimiläisiä oli koolla 10. tammikuuta pohtimassa vaalikevään aikataulutusta ja nauttimassa herkullista lohikeittoa.
Pekalla oli maanantaina 9. tammikuuta vuoden ensimmäinen kaupunginhallituksen kokous. Asioita oli niin paljon, että niiden käsittely kesti kolme ja puoli tuntia.
Edustava ehdokasjoukko tapasi ihmisiä Joensuun joulutorilla 18.12. Kuvassa Pekan kanssa vasemmalta Kari Kulmala, Markku Eestilä, Karita Kaita, Timo Elo ja Karoliina Partanen.
Pekan vaalitiimiin kuuluu Ritva-äiti, joka tässä jututtaa joensuulaista Tauno Monosta.
Keskustelu polveili mukavasti Kuopion torilla 17.12.
Vaalityön suola on ihmisten, niin tuttujen kuin tuntemattomienkin, tapaaminen. Tässä Pekan juttukumppanina Päivi Marttila.
Kampanjointi pienessä pakkasessa on myös kivaa!
Pekan puheilla kävivät myös Arja ja Kauko Keränen.